ΟΛΓΑ ΚΟΥΚΛΑΚΗ

Olga_Kouklaki_small.jpg

Το ταλέντο της την οδηγεί στις ρίζες της πρώιμης παιδικής της ηλικίας, όταν η Ελληνίδα δημιουργός ήταν 8 χρονών και ξεκινούσε την ενασχόληση με την κλασσική μουσική. Αυτή η ενασχόληση 'βλάστησε' όταν σαν έφηβη και γοητευμένη από την ηλεκτρονική μουσική ξεκίνησε το DJing και έγινε σύντομα μία χαρακτηριστική φιγούρα των trendy clubs και bars της νυχτερινής Αθήνας. Γοητευμένη από τους σύγχρονους ήχους, επέκτεινε την καλλιτεχνική της δημιουργία στο Παρίσι όπου και μετακόμισε το 2001.

Στο πρώτο της single, που κυκλοφόρησε στην Αγγλία το 2003, 'διεκδίκησε' έναν deep και progressive house, αλλά ακόμα έκρυβε τον εαυτό της πίσω από το ψευδώνυμο ODD. Λίγο αργότερα άρχισε να 'αποκαλύπτεται' αργά και προσεκτικά, αναζητώντας μία 'καλλιτεχνική' οικογένεια, που τελικά βρήκε στο label F-Com (του θρυλικού Laurent Garnier), όπου και συνεργάστηκε ως live keyboard programmer με τον Jay Alansky (aka A Reminiscent Drive) και σαν τραγουδίστρια σε ένα κομμάτι (το 'TV Dinner') του Avril που έγινε ο καλλιτεχνικός soulmate της.

Εικονική φωνή στο τραγούδι 'Budapest' του 2005, ένα cult disco-punk κομμάτι της Γαλλικής μπάντας Poni Hoax, η Olga Kouklaki κάνει DJing σε clubs όπως τα Le Pulp καιLa Mezzaninede l'Alcazar και παίζει keyboards για τους Nouvelle Vague και τους Bang Bang. Κατάπληκτος από την έκταση του ταλέντου της, ο παραγωγός των Nouvelle Vague, Marc Collin γίνεται ο Πυγμαλίων της. Με την βοήθειά του, η Olga απλώνει τα μουσικά της 'φτερά' συνθέτοντας το 'Getalife', το πρώτο της άλμπουμ. Το ομώνυμο κομμάτι περιείχε remixes από τους Black Strobe (Arnaud Rebotini) και Volga Select και κυκλοφόρησε σε maxi single από το label Perfect Kiss (και σε διανομή της PIAS), που κυκλοφόρησε και το ντεμπούτο άλμπουμ της το 2008.

Επευφημήθηκε από το Les Inrockuptibles ως 'η Πυθία μίας electronica τόσο μαγικής όσο και ατονικής', η μουσική της χαρακτηρίστηκε ως 'dark pop electronica που βαδίζει στα χνάρια της Chloe και της Jennifer Cardini'. Η Olga σαγηνεύει και επιβάλει μία 'βαθιά και σκοτεινή φωνή' πίσω από την οποία τα media έκπληκτα ανακαλύπτουν μία 'κουκλίτσα' (ταυτόσημη με το επίθετό της), ντροπαλή και χαρούμενη.

Η 'κουκλίτσα' μεγάλωσε. Το 'I U Need' είναι ένα άλμπουμ σκοτεινής λαμπρότητας που αντηχεί σε μία pop ζωηρότητα. Το άλμπουμ είναι πιο οπτικό, πιο προσβάσιμο και σίγουρα ελκυστικό.

 

 

YIANNEIS

yiannes.JPG

Εμφανίστηκαν το 2009 σε μια Αθηνα που έβραζε. Είναι 6 άνθρωποι που με γνώμονα τη μουσική θέλησαν να δημιουργήσουν μια άλλη μορφή θεάματος. Είναι οι Yianneis και πιστεύουν πως η επανάσταση φυσικά και μπορεί να ξεκινήσει από την τέχνη. Δεν είναι ρομαντικοί, απλώς το βλέπουν να 'ρχεται.
Kάθε ζωντανή εμφάνισή τους συμπεριλαμβάνει ένα εκτενέστατο ρεπερτόριο και καταφέρνει να γεφυρώσει μουσικά είδη φαινομενικά αταίριαστα μεταξύ τους. Συνδυάζουν με χειρουργική ακρίβεια συμπεριφορές κλασικής ορχήστρας και χαοτικού πανκ χωρίς να παίζουν ξεκάθαρα τίποτα από τα δύο ή παίζοντας και τα δύο ταυτόχρονα. Το κοινό έχει, επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς επιδιώκουν τα όρια της σκηνής να είναι εξαιρετικά ελαστικά.
Ως φυσική συνέχεια, η πρώτη τους, ομότιτλη full length κυκλοφορία μεταφέρει την avant-garde προσωπικότητα της μπάντας και το δραματουργικό χαρακτήρα της. Κινείται κάπου ανάμεσα στο indie rock και το art pop μέχρι το freak folk και το trip hop, αν και η κατηγοριοποίση δεν είναι εύκολη υπόθεση. 

Yianneis:

Λάμπρος Φιλίππου: Φωνή, conception

Νίκος Ζαδές: Φωνή, πιάνο, ακορντεόν, kaossilator pro, kaoss pad

Νικήτας Κίσσονας: Κιθάρες, φωνητικά

Δημήτρης Πετράκης: Φλάουτο, φωνητικά, AKAI wind controller

Ilya Algaer: Κοντραμπάσο, φωνή

Άρης Καλλέργης: Τύμπανα, φωνητικά

Κώστας Δασκαλάκης: Σχεδιασμός ήχου


Official web pages:
http://www.yianneis.com

http://www.facebook.com/yianneis

https://twitter.com/#!/_Yianneis

CHROMATIC SEQUENCE

chromaticsequence_photo.jpg

Οι Chromatic Sequence είναι ένα μουσικό σχήμα το οποίο γεννήθηκε στην Αθήνα το 2007. Ιδρυτής και συνθέτης του σχήματος είναι ο Γιώργος Στεφανακίδης, του οποίου το όραμα μοιράζονται εξαιρετικοί καλλιτέχνες. Το όραμα αυτό είναι η σύμπραξη δύο μουσικών κόσμων, αυτού της κλασικής και αυτού της ηλεκτρονικής. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός ήχου καινούργιου και πρωτότυπου που αποκτά ιδιαίτερες διαστάσεις όταν το βλέπει κανείς live!  

Το πρώτο πόνημα του σχήματος ήταν o δίσκος “7 μέρες μακριά” που κυκλοφόρησε το 2007 και παρουσιάστηκε σε συναυλίες που χαρακτηρίστηκαν για την ιδιαιτερότητά τους τόσο μουσικά όσο και εικαστικά. Ο πρώτος τους self-release δίσκος διανεμήθηκε δωρεάν στις συναυλίες τους και χαρακτηρίζει την ιδιαιτερότητα του σχήματος ως προς τη σχέση του με τη μουσική και το κοινό. 

 Το 2010 οι Chromatic Sequence κυκλοφόρησαν το δεύτερό τους δίσκο με τίτλο “Allou Fun Dark”. Το έργο αποτελείται από σκοτεινά τραγούδια και κείμενα (γραμμένα από το Γιώργο Στεφανακίδη) που παρουσιάστηκε ως μουσική/θεατρική παράσταση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

 Το τελευταίο έργο του σχήματος με τίτλο “Belle Epoque” είναι ένα βήμα πιο μακριά στην μουσική αναζήτηση των Chromatic Sequence. Το κλασικό γίνεται κλασικότερο και το ηλεκτρονικό ηλεκτρονικότερο! Η ορχήστρα μεγάλωσε και οι μουσικές απαιτήσεις αυξήθηκαν. Οι μελωδίες μπλέκονται με τραγούδι, breaks, λούπες και ρυθμούς πειραγμένους δημιουργώντας ένα ηχητικό τοπίο που ακροβατεί ανάμεσα στο ambient και το noise χωρίς ποτέ να χάνει το μουσικό και μελωδικό του ενδιαφέρον. 

Οι Chromatic Sequence αποτελούνται από:

 

Γιώργος Στεφανακίδης - σύνθεση, ενορχήστρωση, στίχοι & κείμενα, λάπτοπ, κιθάρα

Μαρίνα Κολοβού - τσέλο

Ελευθερία Τόγια - βιόλα

Σταματέλλα Σπίνουλα - βιολί

Χριστος Σερενές - πιάνο

Μαρία Λαβράνου - φλάουτο

Νίκος Παγώνης - τύμπανα

Μαίρη Στεφανακίδη - τραγούδι

Εβελίνα Αραπίδη - περφόρμερ/ηθοποιός

Δημήτρης Καρπούζας - ηχοληψία (live & studio)

blog:          http://chromaticsequence.blogspot.gr


facebook: https://www.facebook.com/chromaticsequence


YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=QvFWXUaEKDg&feature=plcp
                   http://www.youtube.com/watch?v=C4yfjTjvRV4&feature=context-cha
                   http://www.youtube.com/watch?v=18i4Ip4gnMw